5 ПРЕДИМСТВА НА РЕНОВИРАНАТА КОМПЮТЪРНА ТЕХНИКА

Заслужават ли си реновираните компютри – втора употреба ?

Това е често срещан въпрос, породен от множеството грешни схващания за това какво точно представялват реновираната техника – втора употреба.

1. По-евтино

Свикнали сме с идеята, че колкото по-висока цена платащаш, толкова по-добър продукт получаваш. И това нерядко е вярно. Но в света на компютрите често се оказва, че ако платиш по-малко можеш да се окажеш с „повече“.
Добър избор ли е реновираната компютърна техника за Вас? В повечето случаи е така, особено ако са закупени от сериозен вносител – търговец, каквито са нашите партньори с които се гордеем във всеки един момент от съвместната ни работа.

2. Напълно тествана машина

Преди да бъдат пуснати в продажба, реновираните компютри биват обстойно проверени (документално и физически) и тествани. Новите машини излизат от завода без задълбочено тестване, в следствие на което, дори и току-що разопаковани се случва да дадат проблеми. Доста често се случва да се предлагат лаптопи втора ръка, които никога не са били използвани или са били използвани за много кратък период от време. Истина е, че някои реновирани компютри може да са имали дефектирала част, но преди да излязат на пазара втора ръка, всеки един неизправен компонент бива подменен с нов, докато машината не бъде приведена в напълно изправно състояние.

3. Зелено решение

Използването на реновирана техника оределено е по-екологично решение. Производството на компютърна техника изисква много ресурси, а използването на техника втора ръка помага за оптималното им използване. Така че изборът на реновирана машина спомага за намаляване на замърсяването на околната среда. Европа все по-често говори, че би искала от основните производители на компютърна техника да създават такава, която да има все по-голяма възможност за обновяване с цел по-дългото време на използване и опазване на околната среда.

4. По-добри параметри

Закупуването на реновиран компютър дава възможност за набавяне на машина с по-добри технически характеристики в рамките на по-малък бюджет. Цената на нова машина е винаги значително по-висока, което често налага компромиси с някои от нейните технически характеристики, особено ако разполагаме с ограничен бюджет. Но ако не сме склонни на такива, то най-доброто решение е да се обърнем към пазара на реновирана техника.

5. По-евтина операционна система

По-често използваната операционно система на пазара има специална програма, която дава възможност фирмите, занимаващи се с обновяване на компютърна техника да я продават заедно с лицензирана операционна система на значително по-ниска цена, което е един добър похват в полза за всички.